Samé Dobré Veci … z pražiarní, kaviarní, čokoládovní, čajovní, cukrární … prichádzajú aj pod Tatry.
Vo Forume si 15.- 16. marca 2019 užijete skvelé vône a fantastické chute čerstvo praženej kávy, horúcej i tabuľkovej čokolády, čajov z ďalekého východu, ale aj sladkostí a dobroty, ktoré do správnych kaviarní či cukrární rozhodne patria. Vo Forume sa Vám predstavia pražiari, baristi, čokolatéri, dovozcovia čajov a ďalší nadšenci, pre ktorých sú dobré veci vášňou i poslaním zároveň. Mnohé značky, firmy a teda aj ich výrobky nie sú v bežnej sieti obchodov dostupné. Stretnutie s nimi preto bude pre každého z nás, nielen pre pôžitkárov a maškrtníkov, ako prechádzka záhradou opojných chutí a vôní. No a pri dobrej kávičke, čokoláde, čaji, horúcom či studenom drinku si užijete aj atraktívny a tématický sprievodný program.
FORUM sa počas piatku a soboty 15.-16.3. zmení na veľkolepú kaviareň s najširšou ponukou káv, čokolád, čajov a sladkých dobrôt. Dámy a páni, čakajú vás Dni Kávy, Čaju a Čokolády – ČOKAFÉ 2019
SPRIEVODNÝ PROGRAM
PIATOK 15.3.2019
17:00 – Kakaw Co+ Dobrodružstvá kakaových chuti – Nechaj sa uniesť kakaovým zážitkom naprieč Kolumbiou – rozprávanie o Kolumbii i o pestovaní, či spracovaní kakaa spojené s riadenou degustáciou.
18:00 – Workshop zameraný na domácu prípravu kávy. Ako si pripraviť skvelú kávu aj doma cez French Press, AeroPress, Chemex, V60, Wood neck, Moka konvičku (povestné koťogo 😉 ) Týmito procesmi vás prevedie skúsený barista, ambasádor a lektor popradskej spoločnosti JOE’s Beans
SOBOTA 16.3. 2019
11:00 – Workshop zameraný na domácu prípravu kávy. Ako si pripraviť skvelú kávu aj doma cez French Press, AeroPress, Chemex, V60, Wood neck, Moka konvičku (povestné koťogo 😉 ) Týmito procesmi vás prevedie skúsený barista, ambasádor a lektor popradskej spoločnosti JOE’s Beans
15:00 – Príbeh kávy. Zážitky Andreja Šoltésa zo spol. Caffe4U z jeho ciest po kávovníkových plantážach a jeho skúsenosti s kávou, ktoré nadobudol počas budovania a prevádzky svojich kaviarní a pražiarne
16:00 – Spolu s Xocolaters sa pozrieme na históriu čokolády, ale aj pestovanie kakaových bôbov, ich spracovanie a proces výroby čokolády a taktiež spoznáme rozdiely medzi jednotlivými druhmi čokolády.
17:00 – Workshop zameraný na domácu prípravu kávy. Ako si pripraviť skvelú kávu aj doma cez French Press, AeroPress, Chemex, V60, Wood neck, Moka konvičku (povestné koťogo 😉 ) Týmito procesmi vás prevedie skúsený barista, ambasádor a lektor popradskej spoločnosti JOE’s Beans
18:00 – Kávové zrnko od plantáže po vašu šálku. Viete akú dlhú a náročnú cestu musí absolvovať kávovníkové zrnko, kým si vychutnáte svoju obľúbenú šálku kávy? Touto cestou plnou nástrah vás bude sprevádzať Marek Hudáček zo slovenskej pražiarne kávy – BARZZUZ – čerstvá káva, fresh coffee
Tešíme sa na Vás 🙂